Králičí stehna na česneku

Potřebujeme:

4 stehna z králíka, 6 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 100 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, sůl

Jak na to:

Maso očistěte, odblaníme a umyjte. Česnek oloupejte, 4 stroužky rozetřete se solí a zbytek prolisujeme. Stehna potřete rozetřeným česnekem a na oleji ze všech stran opečte. Cibule oloupeme, 1 nakrájejte na kolečka, přidejte k masu a nechte ji zpěnit. Pak přilijte 100 ml vody a stehna duste pod pokličkou asi 15 min.
Dno pekáče vymažeme sádlem a maso s cibulí do ní přeložte. Zbylou cibuli nakrájejte a rovnoměrně ji rozdělte kolem králíka. Podlijte šťávou z dušení promíchanou s trochou vody a při mírné teplotě pečte doměkka. Během pečení prolévejte šťávou a podle potřeby podlévejte vodou.
Když jsou stehna měkké, vyjměte je z pekáče a udržujte teplé. Šťávu nechte vysmahnout, zaprášíme moukou, krátce orestujte, zalijte trochou vody, přidejte prolisovaný česnek a dobře rozmíchejte. Podle chuti osolte a ještě krátce povařte. Poté maso vložte zpět do pekáče a nechte prohřát. Stehna na česneku chutnají s bramborovými knedlíčky dušeným zelím.

Podobné recepty:

Pikantní králičí směs, Utajený králík, Kuřecí stehna s mrkví, Grilovaná kuřecí stehna, Grilované kuřecí stehna