Broskvová dobrota

Potřebujeme:

2 vejce, 2 PL cukru, 2 PL polohrubé mouky, ½ l broskvového kompotu, 1 PL meruňkového džemu, ¼ l smetany ke šlehání, 1 lžičku moučkového cukru

Jak na to:

Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zlehka do něj vmíchejte žloutky, postupně přidávejte cukr a nakonec zlehka mouku. Těsto rozetřete na tenko (2-3 cm) na vymazaný plech a upečte. Když těsto vychladne, formičkou (sklenicí) z něj vykrajujte kolečka o něco větší než jsou poloviny broskví, které použijete na ozdobení.
Kolečka dejte na talíř a pokapejte šťávou z kompotu rozmíchanou s meruňkovým džemem. Na každé kolečko dejte polovinu odkapané broskve a ozdobte šlehačkou.

TIP: Povrch broskví můžete ozdobit i rozehřátou čokoládou.

Podobné recepty:

Osvěžující želatinová málo-kalorická dobrota, Dobrota na pochodu, Banánová dobrota, Kefírové lívanečky, Broskvová polévka