Rajčatově - šunková minipizza

28.8.2012
Potřebujeme:

¼ kg hladké mouky, ¼ kg polohrubé mouky, ¼ l teplé vody smíchané s minerálkou (sodou), 1 dl oleje, 1 sáček droždí v prášku, sůl
Obloha: ½ kg rajčat, 375 g mozzarelly, 300 g šunky, sůl , mletý pepř, 2 PL oleje, bazalka, oregano, pečící papír

Jak na to:

Obě mouky promíchejte s trochou soli, droždím, přilijte teplou, ne však horkou vodu, smíšenou s minerálkou (sodou), olej a vypracujte hladké pružné těsto, které se nelepí. Těsto rozdělte na 4 stejně velké části, přikryjte a nechte asi 30 min. kynout na teplém místě. Troubu předehřejte na 200 ° C.
Na pomoučněném vále těsto rozválejte tence, položte na plech vyložený papírem na pečení, posypte nasekanými bylinkami. Rajčata omyjte a překrojte na půlky, mozzarellu nakrájejte na kostičky, šunku na nudličky. Rajčata uložte na pizzu řeznou stranou dolů, posypte sýrem, šunkou, osolte, opepřete, pokapejte olejem a vložte upéct do předehřáté trouby na 15-20 min.

Podobné recepty:

Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Minipizza, Minipizza z housek, Šunková pomazánka, Těstoviny penne s rajčatově-smetanovou omáčkou