Plněná paprika

Potřebujeme:

½ kg vepřového masa z plece, 1 vejce, 200 g rajčat, středně velké papriky, 100 g rýže, cukr, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Uvařte rajčata. Očistíme pěkné, kulaté papriky, spařte vroucí vodou, přikryjte pokličkou a nechte stát. Mezitím napůl duste rýži a nechte ji vychladnout. Umelte maso, přidejte rýži, vejce, pepř a sůl. Promíchejte a naplňte papriky. Ve větším hrnci udělejte jíšku, zalijte rajčaty přetření přes síto, posolte, přidejte trochu cukru a vložte naplněné papriky. Pomalu vařte, papriky můžete i přeložit, aby nepři-hořeli.

TIP: Pokud by nám zbylo mleté ​​maso i s rýží, můžete udělat středně velké kuličky a přidejte je k paprice (přidejte je jen několik minut před odstavením, aby se nepřevařili a nerozpadly).

Podobné recepty:

Plněná paprika, Paprika plněná sýrem a šunkou, Plněná paprika, Paprika plněná šunkou a sýrem, Paprika plněná zelím