Velikonoční bábovka

4 vejce, 180 g moučkového cukru, 100 g másla, špetka soli, 200 g polohrubé mouky, 50 ml sladké smetany, 1 lžičku kypřícího prášku, 50 g rozinek, ozdobné vajíčka
Jak na to:Žloutky, moučkový cukr a změklé máslo vy-míchejte do pěny. Postupně za stálého míchání přidejte smetanu, prosátou mouku promíchanou s kypřícím práškem a solí. Rozinky umyjte, nechte okapat a přidejte do těsta. Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků.
Těsto dejte do vymazané a pomoučněné bábovkové formy a upečte. Vychladlou bábovku vyklopte, posypte moučkovým cukrem a ozdobte čokoládovým nebo bonbónovými vajíčky.
Velikonoční hrudka, Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy