Bezlepkové brynzové halušky
26.9.2012

800g strouhaných syrových brambor, 320g pohankové mouky, 100g mouky PROMIX Uni, 4 vejce, sůl, zakysaná smetana, 125 g brynzy, uzená slanina
Jak na to:Z brambor posbírejte vodu, vmíchejte mouku, vejce, posolte. Naházejte přes haluškáreň do vroucí vody halušky a nechte sevřít. Sceďte, propláchněte vodou a házíme do mísy, ve které jste rozmíchali smetanu s brynzou. Podle chuti polijte škvařený slaninou.
TIP: Když přidáte dušenou kysané zelí a škvařené slaninou, vznikne vám jídlo podobné klasickým strapačky.
Brynzové halušky, Brynzové-vaječné halušky s klobásou, Brynzové námořnické halušky, Brynzové halušky, Brynzové halušky