Koláč z kukuřičné mouky

400 g kukuřičné mouky, 2 kelímky kefírového mléka, 1 kelímek smetany na vaření (nebo 150 ml mléka), 1 lžičku jedlé sody, 60 g margarínu, špetka soli, povidla podle chuti
Jak na to:Mouku, sůl, jedlou sodu, kefír a smetanu dobře promíchejte ve větší nádobě, masa má být středně hustá. Přelijte ji na dobře vymazaný plech. Povrch těsta pokapejte rozpuštěným margarínem.
1 - Pokud chcete tento koláč připravit na sladko, nahusto ho pokapejte povidly.
2 - Když ho připravujete na slano, povrch posypte nadrobno pokrájenými škvarky a ještě trochu posolte.
Pečte ho v předem vyhřáté troubě 15-20 min. při 160-180 ° C.
Tento koláč lze upéct i ve formě na maffiny.
Kukuřičné lupínky v čokoládě, Sezamová kuřecí řízky, Ořechový chlebíček z kukuřičné mouky, Malé kuřecí řízky, Kukuřičné palačinky s jahodovou náplní