Hořčičné kuřecí stehna a prsa

Potřebujeme:

kuřecí stehna
Omáčka: 1 PL hořčice, 2 PL nastrouhané cibule, 2 PL jedlého oleje, 1 dl bílého vína, trocha soli

Jak na to:

Kuřecí stehna a prsa zbavíme kůže, maso nařežeme kolmo na svalová vlákna a kousky masa poklademe těsně vedle sebe na rozprostřením hliníkovou fólii (alobal). Omáčkou natřete kousky kuřete, fólii zabalte a okraje vzduchotěsně stiskněte, pak pečte v troubě (podle velikosti kuřete) 30-40 min. Když fólii rozbalíte, na játra mase nezůstala žádná stopa po omáčce, protože úplně vsákla, ale kuře dostalo příjemnou, zvláštní chuť.

Omáčka: Hořčici vymíchejte na hladce s nastrouhanou cibulí, olejem, trochou soli a bílým vínem.

Podobné recepty:

Kuřecí stehna s mrkví, Grilovaná kuřecí stehna, Grilované kuřecí stehna, Selské kuřecí stehna, Kuřecí stehna na moravance