Netradiční plněná paprika

Potřebujeme:

4 masité papriky, 1 pórek, 600 g mletého vepřového masa, 2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 3 PL kaparů, 1 cibule, 20 g másla, ¼ l masového vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, 2-3 PL maizeny, citronová šťáva, cukr, ½ svazku petrželky, mletá červená paprika, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Papriky vodorovně seřízněte v jedné čtvrtině, jadérka a žilky vyberte, umyjte. Pórek očistěte, omyjte, nakrájejte. Maso po částech osmahneme na oleji, přidejte pórek a krátce spolu smažte. Osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek, 1 PL kaparů a nechte vychladnout. Vmíchejte nasekanou nať a vejce. Papriky směsí naplňte, přikryjte odříznutou částí.
Cibuli očistěte, nakrájejte a v pekáči osmahneme na oleji. Zalijte vývarem. Do pekáče dejte papriku a přikryté duste asi 20 min. Potom vyjměte z pekáče. Do omáčky vmíchejte smetanu, zbylé kapary a nechte sevřít. Zahustíte maizenou, které nahladko rozmíchejte v troše vody. Dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Papriku podávejte se smetanovou omáčkou, ozdobené petrželkou.

Podobné recepty:

Plněná paprika, Paprika plněná sýrem a šunkou, Plněná paprika, Paprika plněná šunkou a sýrem, Paprika plněná zelím