Plněné žampiony

Potřebujeme:

8 velkých žampionů, 6 brambor, 1 cibuli, 40 dkg brokolice, 10 dkg anglické slaniny, 1 kelímek smetany ke šlehání (2 dcl), 1/8 l mléka, 2 PL solamylu, 1 PL instantní polévky (práškového polévkového koření), 1 svazek zelené petrželky, 2 lžíce másla, strouhaný muškátový oříšek, 2 PL parmezánu, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Brambory oloupejte a vařte asi 20 min. Vyperte brokolici, rozeberte ji na malé růžičky, a asi 5 min. před dovařením brambor ji přidejte k bramborám. Na omáčku nakrájíme slaninu na menší kostky. Cibuli nasekejte nadrobno, očistěte a opláchněte žampiony, opatrně z nich vykrojte nožky a ty nadrobno nakrájejte. V hrnci do křupavá upražte slaninu, přidejte cibuli a nakrájené žampionová nožky. Krátce poduste podlijte smetanou a mlékem a ještě povaříme. Solamyl rozmíchejte ve studené vodě a omáčku s ním zahustíme. Za stálého míchání nechte přejít varem. Dochuťte polévkovým kořením a bílým pepřem. Brambory s brokolicí slijte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte tuk a ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Promíchejte dokud vám nevznikne pyré, to naplňte do sáčka a ozdobně nastříkejte do hlaviček žampionů. Do ohnivzdorné mísy nalijte omáčku, do které jste ještě zamíchali petrželku. Na ni vložte žampiony a posypte je strouhaným sýrem. Zapékejte je v předehřáté troubě asi 5 - 8 min.

Podobné recepty:

Žampióny plněné nivou, Plněné žampiony v trojbalu , Plněné zapékané žampiony, Plněné žampiony, Plněné žampiony