Jablkové palačinky

Potřebujeme:

3 vejce, 200 g hladké mouky, 150 mléka, 3 jablka, 2 PL citronové šťávy, 40 g cukru, ½ lžičky mleté ​​skořice, 200 ml smetany na šlehání, 1 vanilkový cukr, sůl, 2 PL oleje

Jak na to:

1 vejce rozdělte na bílek a žloutek. Mouku, 2 vejce, žloutek a mléko vymíchejte na hladké těsto a nechte 15 min. odpočívat. Mezitím oloupejte jablka, vykrojte jádřince, jablka nakrájejte na plátky, pokapejte citronovou šťávou aby nezhnědly. Cukr smíchejte se skořicí. Smetanu vyšleháme, během šlehání přisýpejte vanilkový cukr, odložte na chladné místo.
Bílek vyšlehejte se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta. pánev potřete olejem, vlijte ¼ cesta, položte ¼ nakrájených jablek, upečte z jedné strany, opatrně obraťte na druhou, dopečte, dejte na teplé místo. Stejně upečte i zbylé 3 palačinky. Podávejte se šlehačkou, posypané skořicovým cukrem.

Podobné recepty:

Jablkové palačinky, Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Smažené palačinky, Jablkové vdolky, Pivní palačinky