Bezlepkový knedlík
16.10.2012

200 g PROMIX CH (přidejte špetku guarové mouky), 2 PL amarantové mouky, 1-1, 5 dl mléka, 15 g čerstvého droždí (Fala), 1 PL oleje, 1 vejce, špetka soli, špetka jedlé sody, trochu krystalového cukru, 3 PL extrudovaný rýže (burisony)
Jak na to:Z vlažného mléka, droždí a cukru si připravte kvásek. Ostatní suroviny smíchejte s kváskem. Pomocí mouky udělejte jeden podlouhlý bochník, který položte na pařák. V pařáku asi za 20-30 min. nakyne bochník. Teprve potom zapněte přívod energie a napařujte ho asi 25 min.
Během napařování pokličku nenadzdvihujte! Po uplynutí 25 min. je knedlík hotový.
Bramborový knedlík, Knedlík s vajíčkem, Knedlík ve vajíčku, Bramboráky z houskového knedlíku, Houskový knedlík