Vepřové mandlové panenky
11.10.2012

½ kg vepřové svíčkové, olej, 100 g pražených slaných mandlí, mletý pepř, sůl
Chlebová směs: chlebové drobky, strouhaný tvrdý sýr, nasekané mandle, olej
Vepřovou svíčkovou posolte, opepřete a prošpikujte slanými mandlemi. Na rozpáleném oleji prudce opečte ze všech stran. Opečenou svíčkovou přeložte do zapékací mísy, podlijeme výpekem, potřete chlebovou směsí a 20 - 30 min. dozlatova zapékejte v troubě s teplotou 220 ° C.
Chlebová směs: Vysušené chlebové drobky a nasekané mandle opražte na pánvi a nechte vychladnout. Potom přidejte strouhaný sýr.
Tříbarevná panna, Panenky v županu, Vepřové medailonky, Mandlové hrudky, Vepřové medailonky