Přeměny bílé ledové polevy (barva, chuť)

Základní poleva: 130 g moučkového cukru, 1 - 2 PL teplé vody, 1 PL ovocného sirupu, 1 PL rozehřátého másla nebo ztuženého tuku
Jak na to:Prosátý cukr polijte teplou vodou, ovocným sirupem, tukům a vymíchejte do hladká.
TIP: Ideálním nástrojem na zdobení perníčků bílou polevou je kulatý štětec na malování vodovými barvičkami, čím je tenčí, tím je lepší.
Změna barvy:
- Růžovou dosáhnete přidáním jahodové nebo malinové šťávy
- Zelenou získáte použitím sirupu s příchutí kiwi
- Jiné barevné variace zajistí přidání špetky potravinářského barviva
Změna chuti:
Ananasová poleva: do bílé polevy přidejte několik kapek ananasové esence
Citronová poleva: polovinu vody přidávané do polevy nahraďte citronovou šťávou
Pomerančová poleva: místo citronové šťávy přidejte pomerančovou.
Čokoládová poleva: do bílé polevy přidejte 30-50 g rozpuštěné čokolády a vymícháme do hladká
Kávová poleva: práškový cukr utřeme s 3 PL teplé scezeným zrnkové nebo instantní kávy. Teplou kávu do cukru přidávejte po lžičkách.
Likérová poleva: část vody nahraďte likérem, například mandlovým nebo ovocným, tekutinu přidávejte po lžičkách.
Mléčná nebo smetanová poleva: do cukru přidejte 3 PL teplého mléka nebo smetany.
Punčová poleva: část vody nahraďte punčem nebo do bílé polevy přidejte několik kapek bílé esence.
Rumová poleva: část vody nahraďte rumem, kterou k cukru přikapávejte a vymíchejte do hladká.
Vanilková poleva: do polevy přidejte vanilkový cukr nebo několik kapek vanilkové esence.
Čokoládové kuličky, Dvoubarevné čokoládové kuličky, Tajemná zelená kráska, Pikantní čokoládové kolečka, Koňakové špice