Fazolkový salát s tuňákem
2 PL octa, majoránka, bazalka, petrželka, ½ stroužku česneku, 150 g tuňáka voleje, ½ kg mladých zelených fazolových lusků, sardelová pasta, 1 PL oleje, ½ cibule, mletá paprika, několik listů hlávkového salátu, pepř, sůl
Jak na to:Fazolové lusky uvařte, sceďte a nechte vychladnout. Do mísy nalijte ocet a olej, přidejte majoránku, bazalku, nasekanou petrželku, kolečka cibule a rozetřený česnek. Dále přimíchejte tuňáka nakrájeného na kousky i s olejovým nálevem, fazolové lusky nakrájené asi na 4 cm kousky a podle chuti sardelovou pastu. Přikryjte a nechte nejméně 4 hod. v chladu.
Během chlazení salát opatrně promíchejte (dávejte pozor, aby se tuňák příliš nerozmělňuje). Před servírováním přidejte podle chuti olej, sůl, pepř "a papriku. Podávejte na listech hlávkového salátu s pečivem nebo topinkou.
Fazolkový salát s tuňákem, Zeleninový salát s tuňakem, Těstoviny s tuňákem, Těstovinový salát s tuňákem, Fazolkový prívarok