Vaječný chlebíček

Potřebujeme:

10 vajec, 5 rohlíků, ½ l mléka, 50 g hrubé mouky, olej a hrubou mouku do formy, 100 g anglické slaniny, 100 g nasekaných špenátových listů, 1 menší pórek, 3 PL nasekané pažitky, 2 PL nakrájené sterilované papriky, 2 stroužky prolisovaného česneku, bílý pepř, sůl, špenát, cherry rajčata a celerovou nať na ozdobení

Jak na to:

Šest vajec uvařte natvrdo a oloupejte. Rohlíky pokrájejte na menší kostky a namočte do mléka. Ze zbylých vajec oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Z rohlíků vytiskněte přebytečné mléko a přidejte ji k žloutkem spolu s moukou, proužky slaniny, špenátem, pórkem nakrájeným na kolečka, 2 PL pažitky, paprikou a česnekem. Smíchejte a dochuťte bílým pepřem a solí. Promíchejte a nakonec přidejte po částech sníh.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypte moukou. Na dno poklademe celá natvrdo uvařená vejce a pokryjte je připravenou směsí. Pečte v předehřáté troubě při vyšší teplotě asi 30 min. Upečený chlebíček nechte vychladnout, pak jej vyklopte a nakrájejte na plátky. Na talířích ozdobte listy špenátu, cherry rajčátky, listy celeru a posypte zbylou pažitkou.

Podobné recepty:

Biskupský ovocný chlebíček, Lahůdkový chlebíček, Kokosový chlebíček, Vaječný krém, Vaječný chlebíček