Velikonoční nepečený dort

13.9.2012
Potřebujeme:

400 g kulatých piškotů, 3 lžičky mleté ​​kávy, 4 PL rumu
Krém: ¼ l mléka, 4 vejce, 30 g želatiny, 150 g moučkového cukru, 150 g mletých ořechů, 250 ml smetany ke šlehání, 30 g oloupaných mandlí, 10 barevných mandlových vajíček, lístky meduňky

Jak na to:

Kávu spařte ve 250 ml vroucí vody, přidejte rum a nechte vychladnout. Na krém rozmíchejte v mléce žloutky, moučkový cukr a ve vodní lázni šlehejte do zhoustnutí Dejte vychladnout. Želatinu zalijte 150 ml vody a nechte nabobtnat. Pak ji zahřejte na 60 ° C a rozpustí. Když začne houstnout, vmíchejte ji k žloutkem. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte i s ořechy do krému.
Formu osa průměru 28 cm vypláchněte vodou a vrstvěte do ní rovnoměrně piškoty a krém. Každou vrstvu piškotů pokapejte kávou s rumem. Zakončete vrstvou piškotů, uložte do chladničky a nechte do druhého dne ztuhnout.
Dort uvolněte z formy. Mandle nakrájejte na lupínky a nasucho opražte. Ušlehejte smetanu a potřete jí korpus. Dort ozdobte mandlemi, barevnými vajíčky a lístky meduňky.

Podobné recepty:

Nepečený dort z ovoce a ovesných vloček, Tvarohový nepečený dort, Letní nepečený dort, Nepečený ovocný dort, Nepečený dort