Falešná zvěřinová omáčka

2 mrkve, 2 petržel, 2 cibule, 1 PL tuku, 50 g cukru, 2 PL mouky, ocet, bobkový list, celý pepř, sůl
Jak na to:Mrkev, petržel a cibuli nakrájejte na kolečka a zalijte takovým množstvím vody, aby je dobře zakryla. Ochucené bobkovým listem, solí, pepřem a octem uvařte na měkko. Šťávu přeceďte, no nevylévejte ji, ale odložte. Zeleninu osmahneme na tuku a cukry, posypte moukou a odloženou šťávou zřeďte na hustotu omáčky. Důkladně převařte, celé protlačte, ochuťte hořčicí a citronovou šťávou a obohaťte smetanou.
Podobné recepty:Falešná treska, Humrová - falešná, Falešná humra pomazánka, Falešná paštika, Falešná paštika