Perlička s pomerančovým likérem

30.8.2012
Potřebujeme:

1 perlička, 1 pomeranč, 2 PL pomerančového sirupu, 5 cl pomerančového likéru, 50 g másla, 2 dl sladké smetany, 3 utlučený hřebíček, 2 PL mouky, pepř, sůl

Jak na to:

Perličku umyjte a nechte okapat. Pomeranč oloupejte a vložte do osolené břišní dutiny. Otvor zašijte nebo spojte jehlicí, perličku zabalte do alobalu a v horké troubě upečte.
Na másle osmahneme mouku a zalijte sladkou smetanou. Přidejte nastrouhanou pomerančovou slupku, sirup, hřebíček, pepř, sůl, likér a za stálého míchání uvaříme do zhoustnutí. Perličku vyjměte z pekáče, pokrájejte na porce a vložte je do vojenské mísy. Pomerančovou omáčku promíchejte s výpekem a přelijte jí maso. Odkryté dejte na chvíli zapéct.

Podobné recepty:

Jahodový koktejl se šampaňským, Sladké batůžky s vanilkovou zmrzlinou, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Žlutozelený ovocný pohár