Rýžový nákyp s tvarohem

Potřebujeme:

100 g rýže, 5 dl mléka, 60 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, citronová kůra, 60 g měkkého tvarohu, 20 g krupicové mouky, strouhanka

Jak na to:

Rýži přeberte, omyjte a spařte vroucí vodou. Zalijte 4 dl mléka a nechte na ohni přejít varem. Zakrytou vložte do trouby a duste do 3/4. 50 g másla utřeme s práškovým cukrem a žloutky do pěny. Přidejte citronovou kůru, jemně rozemletý tvaroh a zbytek mléka. Chvíli zlehka promíchejte a přidejte vychladlou, dušenou rýži. Nakonec do směsi zlehka zamíchejte ušlehaný tuhý sníh z bílku. Masu dejte do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
Pečte v mírně vyhřáté troubě asi 20 min.

Podobné recepty:

Těstovinový nákyp s tvarohem, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp s meruňkami