Těstoviny s mušlový omáčkou

Potřebujeme:

400 g těstovin
Omáčka: ½ kg mušlí, 1 pochoutková smetana, 4 lžíce zakysané smetany, 4 žloutky, 1 šálek bílého vína, 4 rajčata, ½ zelené papriky, ½ červené papriky, svazek jarní cibulky, 2 PL másla (nebo tuku ), špetka šafránu, trochu vegety, ½ svazku meduňky, pepř, sůl

Jak na to:

Máslo rozpalte na pánvi, přidejte očištěnou zeleninu nakrájenou na nudličky a osmahneme do sklovitá. Rajčata oloupejte, zbavte jadérek a nakrájejte na kostky. Spolu s umytými mušlemi přidejte k zelenině. Zalijte bílým vínem a sladkou smetanou a uvařte omáčku. Osolte a přidejte koření, šafrán a vegetu. Smetanu rozmíchejte se žloutky, mušlový omáčku odstavte z ohně a zahustíte. Pozor, už ji nevařte.
Meduňku přeberte, posekejte a zamíchejte do omáčky. Těstoviny vařte v osolené vodě podle návodu, vyberte a nechte dobře okapat. Upravte na talíře, polijte omáčkou a podávejte.

Podobné recepty:

Těstoviny se sýrovou omáčkou, Špenátové těstoviny s Nivové omáčkou, Těstoviny se smetanovou omáčkou, Majkove těstoviny, Těstoviny s houbovou sýrovou omáčkou