Marinované červené zelí

16.10.2012
Potřebujeme:

1 kg červeného zelí, 2 kousky skořice, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, 4 ks jalovce, 1 lžičku celého pepře, šťáva ze 2 pomerančů a 1 citronu, 2 PL krystalového cukru, 2 PL octa
Kromě toho: 2 jablka , 2 cibule, 3 lžíce oleje, 4 PL cukru, ¼ l vody, 3 PL kompotovaných brusinek, pepř, sůl

Jak na to:

Zelí překrojte, odstraňte zvadlé listy, vyřízněte košťál a pokrájejte na nudličky. Promíchejte červené víno, ovocnou šťávu, cukr, ocet, vmíchejte skořici, hřebíček, bobkový list, pepř, jalovce. Promíchejte se zelím a na 1-2 dny odložte přikryté do chladničky. Zelí slijte přes síto, vyberte pepř, marinádu zachyťte. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte. Zahřejte olej, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat, přidejte pokrájenou cibuli a krátce osmahneme. Vmíchejte zelí, jablka a vodu a asi ¼ l marinády. Přikryjte a duste asi 1 hod. Nakonec vmíchejte brusinky a podle potřeby dochuťte.

Podobné recepty:

Salát z marinovaného zelí, Dušené červené zelí, Dušené červené zelí, Křupavé zelí, Dušené červené zelí