Teplé třešně v karamelu

25.9.2012
Potřebujeme:

0, 5 dl rumu, med, 70 g vanilkového cukru, škrobová moučka, ¼ kg třešní, smetanová zmrzlina, 0, 5 dl griotky

Jak na to:

V malém hrnci nechte zkaramelizovat cukr, přidejte med, prohřejte a přisypte třešně. Šťávu, kterou pustí nechte odpařit a asi po 10 min. směs zahustíte škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, dochuťte griotkou. Hořké třešně naplňte do sklenic a ozdobte zmrzlinou. Před podáváním si připravte v Omáčník nebo v naběračce rum, který opatrně zapalte. Přímo na stole přelijte dezert alkoholem.

Podobné recepty:

Třešně v rumu, Banány v karamelu, Třešňový koláč, Třešničky v kostce, Burizónové kuličky