Krůtí prsa plněné švestkami

14.9.2012
Potřebujeme:

1 kg krůtích prsou (vcelku), sušené švestky, zeleninový vývar, piniové oříšky (oloupané mandle), olej, smetana, hladká mouka, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Sušené švestky zalijte zeleninovým vývarem a krátce povařte. Vývar se švestkami nechte vychladnout. Krůtí maso osolte a opepřete mletým bílým pepřem. Do masa nožem udělejte díry, do kterých vtlačte vychladlé švestky. Takto prošpikované maso svažte nití a prudce ho ze všech stran opečte v pánvi na rozpáleném oleji.
Z opečeného masa odstraňte nit a přeložte ho do zapékací mísy. Podlijte výpekem, vývarem, přikryjte alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby. Před dopečením alobal odstraňte a maso nechte zapéct.
Upečené maso vyjměte a do výpeku přidejte trochu vývaru a smetany. Spolu promíchejte, krátce povařte a zahustíte hladkou moukou. Upečené maso nakrájejte na kousky a přelijte ho omáčkou. Podávejte s uvařenou rýží a ozdobte opraženými piniovými oříšky (mandlemi).

Podobné recepty:

Krůtí prsa plněné borůvkami, Krůtí prsa plněné žampiony a smaženici, Krůtí prsa s broskví, Plněné krůtí prsa, Krůtí prsa s broskví