Mokrá buchta

9.9.2012
Potřebujeme:

40 dkg polohrubé mouky, 15 dkg moučkového cukru, 2 dl oleje, 4 vejce, 1 PL rozinek (namočených v rumu), 3-5 PL rumu, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 2 malé skleničky ovocného kompotu

Jak na to:

Vejce vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidejte olej, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, rum, rozinky a kompot i se šťávou. Dobře promíchejte a těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte ve středně vyhřáté troubě.
Vychladlou buchtu stačí jen pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Mokrá buchta, Rafaelo řezy, Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Muffiny, Tvarohová buchta