Ořechové řezy

9.9.2012
Potřebujeme:

Piškotové těsto: 5 vajec, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva
Těsto z bílků: 8 bílků, 300 g krystalového cukru, 250 g sekaných ořechů, 100 g rozinek
Krém: 4 žloutky, 2 vejce, 200 g moučkového cukru, 2 lžičky uvařené kávy, 120 g másla, 350 g Palmarínu

Jak na to:

Vejce vyšleháme s cukrem. Přidejte vodu, kypřící prášek, mouku a promíchejte. Těsto dáme na vymazaný plech a upečte. Po vychladnutí na něj natřete nádivku, přikryjte ji vrchní stranou vychladlého bílkového těsta.

Těsto z bílků: Bílky s cukrem vyšlehejte nad parou do tuha. Přidejte ořechy, rozinky a promíchejte. Plech vyložte pečícím papírem, potřete olejem a vysypte mletými ořechy smíchanými se strouhankou. Těsto něj rozetřete a pečte při teplotě 120 ° C asi 30 min.

Náplň: Žloutky, vejce, cukr a kávu šlehejte nad párou. Po vychladnutí přidejte máslo, Palmarín a spolu vyšlehejte.

Podobné recepty:

Lehké ořechové řezy, Žloutkové ořechové řezy, Ořechové řezy, Ořechové řezy na oplatku, Ořechové řezy naší babičky