Opečené brambory

2, 5 kg brambor, 4 cibule, 100 g anglické slaniny, 100 g sádla, kari koření, mletá červená paprika, mletý pepř, sůl
Jak na to:Brambory vařte asi 20 min., Sceďte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Slaninu i cibuli nakrájejte na proužky a promíchejte. Na části sádle prudce dozlatova opečte část brambor a slaniny s cibulí (z každého asi 1/5) a ochuťte solí, pepřem, kari kořením a paprikou. Stejným způsobem připravte zbylé brambory a cibulovou směs.
Opečené brambory vložte krátce před podáváním do trouby a při vyšší teplotě je prohřejte (asi 15 min.). podávejte s tatarskou omáčkou
Pro labužníky je můžete vylepšit nářezem z různých druhů uzenin, játry či rosol a plátky natvrdo uvařených vajec.
TIP: Na opékání použijte velkou pánev s nepřilnavým či vroubkovaným povrchem a dejte na ni jen tolik brambor a přísad, aby bylo pokryto dno.
Kuřecí maso v pikantní omáčce, Zbojnická pochoutka v alobalu, Opečené brambory s česnekem, Pečené brambory, Brambory zapékané se sýrem