Rajčatový kečup

9.9.2012
Potřebujeme:

2 kg zralých rajčat, 25 dkg cibule, 25 dkg zralých jablek, 5 paprik, 5 stroužků česnek, 1 PL koření, 3 dkg soli, ½ PL skořice, ½ PL mletého hřebíčku, 3 bobkové listy, 15 dkg cukru

Jak na to:

Rajčata spařte a oloupejte, pokrájejte na malé kousky a přidejte pokrájené papriky a jablka. Přidejte ostatní suroviny kromě cukru a duste za stálého míchání. Asi po 30 min. směs propasírujte přes síto, přidejte cukr a ještě vařte asi 15 min. Teplý kečup nalijte do sklenic a obraťte dnem na horu a nechte vychladnout.

Podobné recepty:

Smažený sýr po italsku, Rajčatová šťáva, Zapékané špagety trochu jinak, Špagety s mletým masem, Špagety s tuňákovou omáčkou