Námořnický guláš

14.9.2012
Potřebujeme:

60 dkg hovězího masa, 2 lžíce sádla, 3 dkg slaniny, 1 menší cibule, 3 dkg mrkve, 3 dkg petržele, 3 dkg celeru, 1-2 PL octa, ½ bobkového listu, tymián, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, šťáva z ½ citrónu, 1 lžičku cukru, 1 lžičku hladké mouky, 2 dl červeného vína, 1 PL kečupu, vývar z kostí, 1 lžičku hořčice, sůl

Jak na to:

Na sádle promíchejte s ze-škvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuňte stranou. Do tuku dejte na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Osmažte, přidejte sůl, ocet, bobkový list, tymián, nové, koření, citrónovou šťávu, cukr, promíchejte a za občasného podlévání vodou duste při častém míchání tak dlouho, až je maso poloměkké. Potom šťávu vypražte do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přidejte víno, kečup a trochu vývaru a pomalu duste, dokud není maso měkké.
Měkké maso vyjmeme z omáčky a vložte do jiného hrnce. Do omáčky přidejte hořčici, podle potřeby dochuťte, převařte a přeceďte přes jemné sítko na dušené maso. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Podobné recepty:

Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš, Hlívový maďarský guláš