Salát s plněnými krůtími řízky

14.9.2012
Potřebujeme:

4 krůtí řízky, 100 g kuřecích jater, strouhaný sýr (parmezán), 100 g žampionů, 1 vejce, máslo, 300 g hlávkového salátu, 2 rajčata, ½ cibule, strouhanka, ocet, olej, mouka, cukr, petrželová nať, mletý černý pepř, sůl

Jak na to:

Salát očistěte, omyjte a nechte okapat. Žampiony omyjte a nakrájejte na kostky. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Nať očistěte a nakrájejte. Cibuli osmahneme na 1 PL másla. Přidejte pečeni nakrájenou nadrobno, žampiony a vše spolu na mírném plameni duste, dokud se tekutina neodpaří. Ochuťte solí a pepřem, přidejte petrželku a 1 PL strouhaného sýra. Promíchejte a nechte vychladnout.
Řízky naklepeme, na každý položte 1 PL nádivky, přeložte a spojte klepnutím Palička na maso. Osolte, opepřete, obalte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Rozpalte olej a řízky v něm z obou stran vypražte. Rajčata omyjte a nakrájejte. Salát potrhejte na menší kousky a spolu s rajčaty promíchejte s marinádou. Tu připravte z octa, oleje, pepře, soli a trošku cukru. Řízky podávejte spolu se salátem, prořezané na poloviny a s vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Grilované telecí řízky s plněnými rajčaty, Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí