Kotleta na pařížský zpusob

Potřebujeme:

600 g vepřové kotlety, 200 g uzeného masa, 100 ml kyselé smetany, 50 g hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce mléka,100 g strouhanky, koření na mleté maso,sůl a olej

Jak na to:

Kotletu umyjeme, usušíme, rozdělíme na 4 plátky a dobře naklepeme. Vyklepané plátky z obou stran osolíme a posypeme kořením na mleté maso. Uzené maso pokrájíme na menší kousky a umeleme v masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme kyselou smetanu a dobře promícháme, až vznikne krémová náplň.
Každý plátek masa pokryjeme uzenou náplní, opatrně zavineme a spojíme párátkem, aby náplň v průběhu další přípravy nevytekla. Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a v jemné strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a obalené závitky ze všech stran osmažíme do zlata. Hotové necháme odkapat na papírové utěrce.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou přílohou.

Podobné recepty:

Pařížský krém, Pařížský krém, Karé na pařížský způsob, Kotlety v zeleninovém leču, Zákusek s hroznem a pařížským krémem