Mrkvové palačinky
14.9.2012

3 vejce, 300 ml piva, 300 g mrkve, 300 g mouky, šťáva z ½ citrónu, 2 PL oleje, sůl
Jak na to:Z mouky, piva, žloutků, oleje a soli připravte husté těstíčko, přimíchejte k němu sníh z bílků a těstíčko nechte asi 10 min. odležet.
Mrkev nastrouhejte na hrubší nudličky a poduste s malým množstvím osolené vody. Měkkou mrkev ještě chvíli povařte v odkryté nádobě, aby se voda odpařila a pak ji pokapejte citronovou šťávou. Po vychladnutí smíchejte mrkev s těstem. Z připravené hmoty udělejte palačinky.
Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Smažené palačinky, Pivní palačinky, Banánové palačinky, Zapékané palačinky