Makrely v ostré omáčce

29.10.2012
Potřebujeme:

4 porce makrel, 3 PL oleje, 2 dkg másla, sůl, 1 lžíce hladké mouky, mletá paprika, mletý pepř, 3 PL rajského protlaku, 20 dkg sterilizovaného leča, 1 větší cibule, 6 dkg sterilizovaných okurek

Jak na to:

Očištěné makrely osolíme a pomalu opečte v pánvi z obou stran na rozehřátém oleji. Vyberte je, na pánev přidejte máslo a zpěníme na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, osmahneme, posypte mletou paprikou, přidejte lečo, rajčatový protlak, sůl, pepř, zamíchejte, zalijte trochou vody a poduste. Přidejte pečené ryby a nakrájenou okurku a prohřejte.

Podobné recepty:

Řecká makrela, Zapečená makrela, Makrela na červeném víně, Makrela na červeném víně, Pomazánka z uzené makrely