Erotizující polévka "Kleopatra"
1.10.2012
kuřecí játra, houby (žampiony, hlíva ústřičná), chřest, kukuřice, květák, máslo, hladká mouka, smetana, vývar, polévkové koření, pepř, sůl
Jak na to:Kuřecí játra orestujte. Chřest uvařte v mírně osolené vodě a nakrájejte na menší kousky.
Houby orestujte na másle, přidejte koření, zaprášíme moukou a zalijte vývarem. Nechte sevřít, přidejte růžičky předem uvařeného květáku, kukuřici a dochuťte. Podávejte v šálku se dvěma uchy tak, že nejprve do ní vložíte orestovanou játra, kousky chřestu, zalijte vroucí polévkou. Ozdobte šlehačkou a zelenou petrželkou.
Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka