Drobné kynuté pečivo

Potřebujeme:

800 g hladké mouky speciál, 400 g másla (margarínu), 1 vejce, 1-2 lžičky soli (podle chuti), pepř, červená paprika, grilovací koření ...
Kvásek: 2 PL cukru, 2 dl vlažného mléka , 1 kostky droždí
Na posypání: sezam, mák, sýr, sekané oříšky ...

Jak na to:

Prohněťte těsto a nechte ho vykynout. Potom ho vyválejte na tloušťku 1,5 cm a formičkami vykrojte různé tvary. Poklademe na vymaštěný plech, potřete rozšlehaným vajíčkem, ke kterému můžete přidat trochu pepře, nebo červené papriky, vegety, grilovacího koření a pod. Pečivo posypte sezamem, mákem, sýrem nebo sekanými oříšky a upečte dozlatova.

TIP: Chcete-li získat koláčky neutrálnější chuti, do těsta dejte pouze trocha soli a potřete čistým vajíčkem. Další chuťovou obměnou je potřít jejich vajíčkem, do kterého přidejte trochu moučkového cukru.

Podobné recepty:

Česnekové šneky, Falešná zemlbába, Slané vínové pečivo, Sýrové jednohubky, Rychlá večeře z nouze vymyšlená