Neapolské špagety

Potřebujeme:

400 g špaget, 1 kg masitých rajčat, 1 cibule, 5 PL olivového oleje, 1 stroužek česneku, 10 stonků bazalky, 60 g parmezánu, mletý černý kořene, sůl

Jak na to:

Rajčata oloupejte a nahrubo pokrájejte. Cibuli nakrájejte na kostičky a na rozpáleném oleji usmažte do zesklovatí. přimíchejte rajčata, prolisovaný česnek, sůl, koření a za stálého míchání pomalu vařte asi 15 min. Několik lístků bazalky odložte bokem, ostatní na jemno natrhejte a zamíchejte do omáčky.
Uvařte špagety a smíchejte z omáčkou. Parmezán nahrubo nastrouhejte a posypte jím špagety. Ozdobte bazalkou a ihned podávejte.

Podobné recepty:

Špagety s italskou drobenkou, Špagety, Špagety s mletým masem, Špagety Hollywoodské hvězdy, Špagety na sladko - Krkonošská specialita