Nakládaná paprika

Potřebujeme:

1 kg červené papriky, 2 sušené červené Chilly, 2 bobkové listy, bílý vinný ocet, cukr, sůl, voda
Na 1 kořeninové sáček: 2 lžičky nového koření, 1 lžičku nového koření, 2 bobkové listy

Jak na to:

Papriku umyjte, ale neodřežte stopky. Poklademe je spolu s Chilly a bobkovým listem do vysterilizované sklenice a zalijte vodou. Pak vodu slijte do odměrné nádoby. Polovinu vylijte a nahraďte octem. Na každých 500 ml nálevu dejte 1 PL cukru a soli. Ocet, vodu, cukr, sůl a kořeninové sáček převařte, snižte teplotu a na mírném ohni vařte 10 min. Nechte mírně vychladnout. Nálevem zalijte papriky a uzavřete pohár. Po pár dnech zkontrolujte, zda jsou papriky stále ponořeny. Papriky jsou vhodné na konzum po 2 týdnech.

Podobné recepty:

Pizza z listového těsta, Míchaný salát s kukuřicí, Slovenská fazolačka, Tvarohová s kapií, Omáčka Remoulade