Dúbravská šunka
18.10.2012

4 silnější plátky šunky, 2 cibule, 2 PL másla, ½ lžičky mouky, 0, 4 dcl vína, ½ stroužku česneku, ½ lžičky rajčatového protlaku, špetka cukru, 1 PL smetany, 1 lžičku nasekané petrželky, mletý pepř, sůl
Jak na to:Plátky šunky z obou stran opečte a přidejte na jemno nakrájenou cibuli. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, kterou zřeďte 3 dcl vína. Přidejte utřený česnek sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a 10 min. povařte. Nakonec dolijte podle chuti zbylé víno a zjemněte smetanou. Omáčkou přelijte plátky šunky a posypte petrželkou. Podávejte s pečivem nebo vařenými bramborami.
Podobné recepty:Šunka v listovém těstě, Zapečené brambory sešlehačkou, Chlebové květiny, Plněná paprika, Smažená niva v šunce