Brambory pečené s tvrdým sýrem

Potřebujeme:

12 větších podélných brambor, 10 dkg rostlinného tuku, sůl, 20 dkg tvrdého sýra, pažitka nebo petrželka

Jak na to:

Brambory pečlivě umyjte kartáčkem a dejte vařit, ale jen do poloměkka. Sceďte je a nakrájejte i se slupkou na plátky silné asi 1,5 cm. Brambory poklademe do pekáče vymazaného tukem. Tukem brambory pokapejte i po povrchu, trochu osolte a posypte strouhaným sýrem. Pečte v dobře vyhřáté troubě. Když je sýr na povrchu zlatavý, jsou brambory hotové. Podávejte s teplým mlékem, nebo se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Plněné brambory, Lahodná česneková pomazánka, Sýrové brambory, Pečené pstruhy, Zapečený pórek