Pivní rohlík

Potřebujeme:

20 g droždí, 50 ml mléka, ½ kg mouky, 60 g másla, 1 lžička soli

Jak na to:

Droždí nechte vykynout ve vlažném mléce. Přidejte ho do mouky a místě se soli a takovým množstvím vlažného mléka jako na listové těsto. Vše dobře prohněťte. Z těsta formujte 4 bochníky, vyválejte z nich kulaté plátky a potřete máslem. Všechny rozkrájejte na 8 výseků, které stočte a formujte do tvaru rohlíků, položte na plech, posypte osolenou římskou kmínem a nechte podkynout v teplé místnosti 2 hod. Rohlíky pečte v dobré horké troubě 10-15 min. dočervena.

Podobné recepty:

Rohlík a granko, Pivní polévka, Ovocný rohlík, Meruňky v rohlíku, Ovocný rohlík