Pohronská kapustnice

Potřebujeme:

1 menší vepřové koleno, ½ kg kysaného zelí, 20 g sušených hub, 2 stroužky česneku, kmín, mletý pepř, 2 PL sádla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 PL mleté ​​červené papriky, 200 ml mléka, 200 g zakysané smetany, sůl

Jak na to:

Koleno umyjte, kůži vícekrát nařízněte, vložte do hrnce, zalijte litrem vody, posolte a uvařte doměkka. K téměř uvařené koleno přidejte zelí, umyté houby, prolisovaný česnek, kmín, pepř a dovařte. Koleno vyberte, kůži odstraňte a maso oberte od kosti. Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidejte mouku a udělejte jíšku. Odstavte, vmíchejte mletou papriku, zalijte mlékem, promíchejte a vlijte do zelňačky. Při mírné teplotě vařte asi 15 min. Nakonec do zelňačky vložte maso, rozdělte na talíře a podávejte s kopečkem zakysané smetany.

Podobné recepty:

Kapustnice s kroupami, Kapustnice s kroupami, Pohronská kapustnica, Kapustnice s fazolemi, Vánoční kapustnice