Bomba Malakof

3.10.2012
Potřebujeme:

1 I mléka, 80 g cukru, 2 vanilkové pudinky, 100 g kulatých piškotů, 1 vanilkový cukr, ¼ l smetany na šlehání, 2-3 PL rumu, 3 lžičky mleté ​​kávy, 1 chemicky neošetřený pomeranč, několik lístků meduňky

Jak na to:

Uvařte ¼ l silné kávy, nechte vychladnout a přidejte rum. Část studeného mléka odlijte do hrnku, rozmíchejte v něm pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Zbylé mléko přiveďte do varu a přidejte rozmíchaný pudink. Za stálého míchání povařte do zhoustnutí.
Na dno předehřáté skleněné mísy rozložte piškoty, pokapejte rumovou kávou a zalijte částí teplého pudingu. Takto pokračujte do spotřebou pudingu, poslední vrstvou jsou piškoty. Mísu uložte nejméně na 12 hod. do chladničky.
Smetanu ušleháme. Pomeranč umyjte, oloupejte a nakrájejte na dílky nebo kolečka. Kůru ozdobně nakrájejte či posekejte nadrobno. Před podáváním bombu vyklopte na mísu, ozdobte šlehačkou, pomerančem, kůrou a meduňkou.

Podobné recepty:

Jarní bomba aneb co dům dal, Ranní bomba, Bomba likér, Vitaminová bomba, Čokoládové / kakaové bomba koule