Osso Bucco se žampiony

Potřebujeme:

4 porce telecího stehna, po 2 cibule, šalotky, karotky, 4 čerstvá rajčata, 200 g žampionů, 3 PL oleje, 30 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 PL mouky, ¼ l suchého vína, 1/8 l vývaru (nebo vody), celý česnek, petrželka, šalvěj, majoránka, tymián, sůl, pepř
Příloha: špagety

Jak na to:

Cibuli, šalotku a karotku očistěte a nasekejte, rajčata spařte a oloupejte. Rozkrájejte na čtvrtky a odstraňte zrníčka. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky.
V hrnci rozpusťte olej a máslo, vložte do něj telecí maso a obracejte ho, až je dobře upečené. Potom přidejte nakrájenou zeleninu. Zmírníte oheň a 4-5 min. duste. Přidejte rajčata, rajčatový protlak a žampiony. Posypte moukou, osolte a opepřete. Zalijte bílým vínem a vývarem (vodou). Umyjte celý česnek a s bylinkami vložte do hrnce. Přikryjte pokličkou a pomalu hodinu vařte.
Před koncem vaření si připravte v osolené vodě špagety.
Na dno talíře položte špagety, na ně navrstvěte telecí a zalijte šťávou, ze které vyberte pepř a česnek.

Podobné recepty:

Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou, Housky se žampiony zapečené se sýrem, Těstoviny se slaninou a žampiony, Kuřecí játra se žampiony, Plněné zapékané žampiony