Tříbarevná bábovka

12.10.2012
Potřebujeme:

4 vejce, 400 ml krystalového cukru, 1 šlehačka, 600 ml hladké mouky speciál, 1 kypřící prášek, 1 PL kakaa, 1 PL oleje, 1 PL mletých ořechů, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy, moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidejte tekutou šlehačku a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto dobře vymícháme.
Velkou Bábovkovou formu dobře vymažte máslem a vysypte moukou. Přibližně 1/3 těsta nalijte na dno formy.
Zbytek těsta rozdělte na dvě části - do jedné zapracujte kakao, které jste rozmíchali s 1 PL oleje, do druhé vmíchejte mleté ​​ořechy.
Do formy nejprve nalijte kakaové těsto a pak ořechové - pořadí může být ovšem libovolné.
Pečte ve velmi mírně vyhřáté troubě, aby bábovka pomalu a rovnoměrně narostla. Upečenou bábovku vyjměte z formy a posypte moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Tříbarevná bábovka, Tříbarevná bábovka, Tříbarevná bábovka, Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka