Bábovka s bramborovým škrobem

22.10.2012
Potřebujeme:

6 vajec, 180 g cukru, 1 vanilkový cukr, 130 g bramborového škrobu (solamyl), 60 g pšeničné mouky, 2 PL rozpuštěného másla (rostlinného tuku), strouhanka

Jak na to:

Do pěny vyšleháme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Do této hmoty zlehka přidejte střídavě po lžičkách sníh z bílků a směs připravenou ze škrobu a mouky. nakonec přidejte rozpuštěné máslo (tuk). Těsto vlijte do bábovkové formy, kterou jste předtím vymazali tukem a vysypali strouhankou (moukou). Pomalu pečte v mírně vyhřáté troubě asi 1 hod..

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Pochoutka ze zelených fazolových lusků a brokolice, Rajčatový základ na pizzy, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka