Perníky od Davida
22.10.2012
33 dkg moučkového cukru, 25 dkg tuku (ne ceru), 4 vejce, 15 dkg roztátého medu, 60 dkg hladké mouky, 30 dkg polohrubé mouky, 1 lžičku jedlé sody, 1 lžičku skořice, 1 lžičku fenyklu, 1 lžička hřebíčku, 1 lžička badyánu
Jak na to:Všechny suroviny rozmístit, dejte do misky a těsto nechte v chladu minimálně 2 dny.
Potom těsto vyválejte zhruba na tloušťku 3-5 mm, vykrajujte formičkami a dejte péct.
Pečte 5 -7 min. (Záleží na tloušťce těsta) při teplotě 170 ° C. Hned po vyjmutí perníčky potřete rozmíchaným vajíčkem, aby měli krásnou zlatavou barvu ...
Bílá poleva na perníky, Perníky, Perníky, Měkké perníky, Perníčky s citronovou polevou