Super-preclíky na pivu
22.10.2012

½ kg polohrubé mouky, 30 g droždí, špetka soli, 1 lžičku moučkového cukru, 125 g tuku, 2 žloutky, 3 dl piva
Na posypání: kmín, mák, sezam, strouhaný sýr, paprika
Běžným způsobem připravte kynuté těsto, jen místo mléka použijte světlé pivo. Po vykynutí z malých kousků těsta válejte válečky a tvoříme, preclíky (esíčka, tyčinky). Potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou. Upečte do růžová.
Čerstvé jsou vynikající - nevím, jestli jsou takové dobré i druhý den, protože zatím se nastalo, aby tak dlouho vydržely (myslím množství z uvedené dávky).
Kynuté preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky