Pražský guláš

22.10.2012
Potřebujeme:

50 - 60 dkg předního hovězího masa, 25 dkg cibule, 4 lžíce sádla, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžičky sladké mleté ​​papriky (vrchovaté), rajčatový protlak, 7 dl vývaru z kostí, 2 stroužky česneku, kmín, 2 párky, majoránka, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova, přidejte na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou, přidejte trochu rajského protlaku, znovu osmahneme a zalijeme vývarem. Osolte, přidejte přetřením česnek, posekanou kmín, pepř a duste. Před dokončením přidejte na jemno pomletou majoránku. Před podáváním každou porci ozdobte půlkou ohřátého párku. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Špagety na pražský způsob, Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš