Kuřecí rarášky

29.10.2008
Potřebujeme:

500g kuřecích prsíček, 1/8l piva, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce solamylu, grilovací koření, pepř, sůl, 1 vejce, olej na smažení.

Jak na to:

Kuřecí prsíčka si nakrájíme na slabé plátky. Mouku, sójovou omáčku, hořčici a solamyl smícháme v takové těstíčko, přidáme podle chuti trošku grilovacího koření, pepře, soli a nakonec jedno vajíčko, zamícháme a nalijeme tam pivo, mícháme, aby tam nebyly žádné hrudky. Těstíčko by mělo být husté asi jako na lívance.Nakonec přidáme malé plátky masa a necháme to přes noc uležet v ledničce.* Smažíme v rozpáleném oleji, lžičkou si nabírám kousky masa i s těstíčkem a peču dozlatova jakoby lívanečky.

Podobné recepty:

Rarášky, Kuřecí rarášky, Klášterní rarášky, Klatovské kuřecí rarašky, Kuřecí rarášky