Drůbeží toast

Potřebujeme:

2 kusy vykostěných kuřecích prsou, 1 PL sladké smetany, 2 lžíce tvarohu, 1 lžičku másla, ½ malé salátové okurky, 1 lžičku hořčice, 4 plátky bílého chleba, sladká mletá paprika, špetka cukru, pepř, sůl

Jak na to:

Hořčici rozmíchejte s tvarohem a smetanou. Ochuťte solí, pepřem a cukrem. Kuřecí prsa dejte do misky a při výkonu 360 W přikryté duste 150 sekund. Plátky chleba opečte v topinkovači. Okurku omyjte, nakrájejte na kolečka, osolte, posypte kořením a napěchujeme na chléb. Z kuřecích prsou stáhněte kůži, nakrájejte příčně na tenké plátky a uložte na okurku. Stříkací sáček naplňte Horčicovým tvarohem a ozdobným způsobem nastříkejte na kuřecí prsa. Posypte červenou paprikou.

Tip: Kuřecí maso byste měli podávat ještě vlažné. Pokud místo prsou použijete zbytky vařené, pečené nebo dušené drůbeže, musíte je nejprve 30 sekund přikryté ohřívat v misce s 1 PL bílého vína nebo drůbežího vývaru při výkonu 500 W. Do tvarohu můžete přidat trochu řeřichy nebo jiných bylinek.

Podobné recepty:

Toast se šunkou a sýrem, Celozrnný toast, Dřevorubecký toast nebo chlebík, Toast se salátem z aljašského lososa, Toast se šunkou a křenem